Passie

Fietsen en kamperen

Dat doe ik veel en al heel lang. Ik geniet ervan en het houdt me lichamelijk en spiritueel gezond. Ik heb meerdere continenten bezocht en zo een brede blik op de wereld ontwikkeld. We hebben het goed in ons Hollands paradijs.

Vorming

Als kleine jongen fietste ik ver weg van ons dorp en was verrukt over alle ontdekkingen. Later fietste ik de Alpen over en was diep gelukkig: doordouwen en overwinnen! Fietsen is goed in meerdere opzichten. Het vormt je van binnen en buiten.

Contact

Vrienden van mij zijn ook fietsers en waar je samen op reis bent, vorm je een team. Maar je komt onderweg ook vriendschap tegen, omdat je open en kwetsbaar bent. Dat is een levensles: sta open voor een ander, samen kun je meer.

Omgeving

Maar fietsen en zeker ook kamperen biedt eveneens verbinding met de omgeving. Contact met de natuur is daarin belangrijk voor me. Daarom kampeer ik ook veel op natuurterreinen in Nederland van de NTKC. Kindred spirits daar.

Vooruitgang

Altijd in beweging, dat is wat ik heb geleerd op de fiets. Zo simpel, zo Hollands ook en concreet. Ik sprak laatst een echtpaar van boven de tachtig op e-bikes en zij ervaarden dat nog dagelijks.  Blijven geloven in vooruitgang, dat is geweldig!

Kleding

Vaak teveel en kleding is zwaar. Ik heb m’n fietsshort en -shirt: met en zonder mouwen, en natuurlijk m’n fietsloopschoenen. Plus het nodige om het fris en droog te houden. Maar de bulk laat ik nu liever gewoon thuis, heb ik niets aan.

Koken

Zoveel mogelijk bij de tent, maar veel soeps is dat niet. Heb een gasbrander en lichtgewicht roestvrijstalen pan: alles brandt meteen aan. Dus ook het terras voor een omelet of spaghetti en de wereld aanschouwen, altijd weer nieuw.

Kamperen

Tent, slaapzak en -matje, die vullen de fietstas al behoorlijk. Geweldige shelter van het Nederlandse Lowland, helaas met tenten gestopt. Ook een slaapzak van Lowland, synthetisch, toch gemakkelijker. Die bieden ze nog steeds.

Persoonlijk

Hygiëne natuurlijk, het toilettasje, maar ook de zaken waarmee je niet zonder kunt: m’n e-reader bv. Zou het geen dagen uithouden anders. Plus m’n telefoon, de verschillende cards, oplaadspullen en een zonnebril tegen zon en insecten.

Gereedschap

De zware zak spullen, ik moet altijd eerste hulp kunnen bieden aan m’n fiets. Want dan kun je weer door. Bandenplak natuurlijk, maar ook divers klein gereedschap en dingen zoals bouten, moeren en tie-wraps plus m’n reservespaken.

Diversen

Vaak neem ik een hangmat mee, lichtgewicht. Lig ik beter in dan thuis op de bank. Of een vouwstoeltje, de grond vind ik toch wat hard worden. Maar daar blijft het wel bij, behalve dan nog m’n pocketcamera. Ga nooit zonder.